Vijesti
 Pozivamo Vas na zajedničko promišljanje o knjizi   OTROVNI RODITELJI dr. Susan Forward i Craig Buck   Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce nastavlja s „Klubom čitatelja za roditelje“ ovoga puta s teškom, ali poučnom knjigom pod nazivom „Otrovni roditelji“, autora dr. Susan Forward i Craiga Bucka. Svima nama, kada spomenemo riječ roditeljstvo, najčešće na pamet pada nježnost i privrženost, ali svakodnevna nas životna strka može dovesti do toga da ponekad činimo nesvjesne greške. Pozivamo Vas da pročitate poglavlja: I. „Bogoliki roditelji - Mit o savršenim roditeljima“ II. „Samo zato što to niste namjeravali, ne znači da ne boli“ - Neadekvatni roditelji VIII. „Zašto se roditelji ponašaju na takav način?“ - Obiteljski sustav XI: „Počeci samodefiniranja“   Klub čitatelja knjiga održat će se u knjižnici grada Zagreba - Knežija, Albaharijeva ul. 7, 13.02.2019. od 17:30 - 18:30 sati.   Prijave su obavezne na broj mob. 092 171 0140 ili na e-mail info@ti-si-sunce.hr   Zajedno ćemo porazgovarati o vašim impresijama, o onom što ste pročitali, o pojedinim situacijama s kojima se susrećete prilikom odgoja vaše djece te ćete moći dobiti savjete za iste. Sudjelovanje je besplatno jer je financijski podržano od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
„Priprema za povratak na posao“ Neka od pitanja na koja ćete moći dobiti odgovore su: Kako ću ja bez djeteta i dijete bez mene? Hoću li znati držati u ravnoteži sve obaveze koje me u danu čekaju, tj. hoću li znati povući granicu između privatnog i poslovnog dijela života? Radionica će se održati 29.01.2019. godine od 17:00 do 18:00 sati u Gradskoj knjižnici K. Š. Gjalski Zabok. „Kako prevenirati roditeljski stres?“ Kako razviti imunitet na stres, koji su mehanizmi suočavanja sa stresom i kada stres postaje opasan? Odgovore na ova i slična pitanja dobit ćete na radionici koja će se održati 29.01.2019. godine od 18:00 do 19:00 sati u Gradskoj knjižnici K. Š. Gjalski, Stjepana Radića 1, Zabok.   Radionice će voditi Maria Tomić Preiner dipl. psihologinja i dipl. socijalna radnica i Barbara Sajko dipl. socijalna radnica. Prijave za sudjelovanje možete poslati na e-mail barbara.sajko@ti-si-sunce.hr ili se prijaviti na telefon 092 1710 140. Sudjelovanje je besplatno jer je projekt financijski podržan od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Radionice se provode u suradnji s Društvom „Naša djeca“ Zabok.
Želite li znati što je to udomiteljstvo ili pak dobiti odgovore na pitanje je li to za Vas, dođite na motivacijsku radionicu:   "UDOMITELJSTVO JE LI TO ZA MENE"    u organizaciji Centra za edukaciju i savjetovanje Sunce   Radionica će se održati 28.01.2019. od 15:00 - 16:00 sati u dvorani Algebra LAB, Ilica 242 Na radionici ćete saznati: • Što je to udomiteljstvo i kako postati udomitelj? • Osvijestiti svoje osjećaje vezene uz poziv prema udomiteljstvu. • Kako napraviti mali korak k pozitivnoj promjeni u vašem životu.   ULAZ JE SLOBODAN Prijave na mob: 092-1710-140 ili info@ti-si-sunce.hr Trogodišnji program: "Sigurnost obiteljskog doma za svako dijete – Aktivnosti i servisi za promicanje udomiteljstva i pružanje podrške udomiteljskim obiteljima“ financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.