Vijesti
Zvučna kupka
S veseljem vam najavljujemo grupni zvučni gong tretman koji će se održati u dvorani MO Knežija u Albaharijevoj 2, Zagreb u petak 21.12.2012 s početkom u 17:00. u trajanju nešto više od sat vremena u suradnji Centra za edukaciju i savjetovanje "Sunce" i Kreativnog centra "Luna". Pridružite nam se i vi u ovomZVUČNOM PUTOVANJU ......koji nas ovaj put vodi do drevnih Maya.Svakako ponesite prostirku za ležanje (ili vreću za spavanje), te bocu vode ili čaja kako bi vam bilo udobno za vrijeme trajanja.Dobrodošli su svi, bez obzira na dob, iskustvo, zdravstveno stanje, vjersko opredjeljenje. Javite nam se mailom na kreativni.centar.luna@gmail.com ili telefonom: 095 6392 035     ... prijave su OBAVEZNE zbog ograničenosti dvorane.. Gong je jedan od najstarijih instrumenata na svijetu. Prvi gongovi pojavili su se prije oko 5000 godina. Zvuk gonga ima jaku iscjeljujuću vibraciju, utječe na obnavljanje stanica u tijelu, duboko uravnotežava, smiruje i oslobađa od stresa. Ukratko… pročišćava nas i približava sebi samima. U zvučnoj kupki sviramo gongove (planetarne gongove Zemlja, Luna i Jupiter, meditation pan, tibetanske zdjele, kristalne zdjele, indijansku flautu tibetanske zvončiće, šamanske i afričke bubnjeve, ocean drum, vjetrena zvona, kišne štapove i ostale šuškalice, lupkalice, kvrckalice i puhalice… Slušanjem opuštajućih i iscjeljujućih zvukova ovih prekrasnih tradicionalnih instrumenata preplavit će nas nova kreativna i stvaralačka snaga, a u svoj život prizvat ćemo ozračje sigurnosti, zaštite, suosjećanja, optimizma i obilja na svim razinama. Pridružite nam se na ovom zvučnom putovanju… poslušajte našu gong priču…Izvodači: Zoran Malin Mravunac iz ZagrebaEva Božiček iz Kranja, Slovenija Dobro nam došli!Ulaz na kupku je slobodan uz prethodnu prijavu, no moguće je participirati donacijom.
Bazen
Dragi volonteri zahvaljujem svim na iskazanome interesu za volontiranje na projektu "Moje pravo na igru i sport". Evo i nekoliko informacija o projektu, koje vjerujem da će vas zanimati. Radi se o sportsko-edukacijskome projektu namjenjenome djeci s teškoćama u razvoju. Trenutno je u projekt uključeno 13 djece s poremećajima iza autističnoga spektra te ADHD-om u dobi od 5,5 do 10 godina. Projekt se provodi u 3 dijela: sportska škola - provodi se u dvorani na plivalištu Utrine četvrtkom od 15 do 16h škola plivanja i skokova u vodu - provodi se subotom na plivalištu Utrine, i to u dvije grupe: prva od 13 do 14h, i druga od 14 do 15h edukacije, seminari i tribine namijenjene roditeljima korisnika projekta. Pomoć volontera trenutno nam je potrebna u radu s djecom u dvorani i na bazenu (nije nužno da isti volonter bude angažiran u obje vrste aktivnosti). Prethodno iskustvo volontiranja svakako je prednost, no nije uvjet, s obzirom na to da će svi novi volonteri prije početka rada s djecom proći dvotjednu obuku te će imati kontinuiranu superviziju u svojemu radu. Ono što od volontera očekujemo jest angažman barem jednom tjedno po 1h. Volonterima će se svi odrađeni sati upisati u volontersku knjižicu te također, nudimo mogućnost davanja preporuke prilikom kasnijega zapošljavanja. Prvi sastanak volontera održat će se 24. rujna u 18h u prostorima Centra "Sunce", Dragutina Golika 44, Voltino (prostor mjesne samouprave Dr. Ante Starčević) pa ako si zainteresiran, slobodno nam se pridruži  Za sve dodatne informacije, slobodno se javite Luciji Veličan na ovu mail adresu ili na 098 9111 955.Dodatne informacije možete saznati i na Facebook stranicama Centra i programa.
Otvorena vrata
Centar za edukaciju i savjetovanje "Sunce" će u subotu 16. lipnja imati dane otvorenih vrata. Događaj će se održati u našim novim prostorim u Voltinom, Golikova 55 (bivše Drvinje) od 10h do 13h. U tom periodu ćemo predstaviti usluge našeg Centra i prezentirati se budućim korisnicima. Možete doći i pitati sve što Vas zanima i upoznati se s nama. Raspored događanja je slijedeći 10h - Otvaranje prostora 10 - 10.20h - Uvod i objašnjavanje cilja Dana otvorenih vrata, lokalne zajednice, udruga 10.20 - 10.50h - Predstavljanje usluga i programa Centra "Sunce" 10.50 - 13h - Radionica asertivnosti, druženje s posjetiteljima, pitanja i odgovori Veselimo se Vašem dolasku.