Vijesti
Nakon što ste više od godine dana provele u najljepšem društvu svog malog djeteta, došlo je vrijeme za povratak na posao s dvije uloge koje sada imate: ulogom mame i ulogom poslovne žene.   Vjerojatno si često, kao majka koja se vraća na posao, postavljate pitanja poput: Kako ću ja bez djeteta i dijete bez mene? Hoću li nakon povratka na posao uspjeti brzo „pohvatati“ sve novosti i biti uspješna na radnom mjestu? Hoću li znati držati u ravnoteži sve obaveze koje me u danu čekaju, tj. hoću li znati povući granicu između privatnog i poslovnog dijela života?   Ako ste si i Vi postavile neka od ovih pitanja ili Vam povratak na posao izaziva različite emocije koje biste voljele s nekim podijeliti, a ujedno dobiti i savjet kako se s njima nositi, dođite na besplatan trening: „Priprema za odlazak na posao“ kojeg organizira Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce Trening će se održati 18.09.2018. godine od 17:30 do 18:30 sati u Albaharijevoj 2, Mjesni odbor Knežija, Zagreb   Trening će voditi Maria Tomić Preiner dipl. psihologinja i dipl. socijalna radnica. Prijave za sudjelovanje možete poslati na e-mail barbara.sajko@ti-si-sunce.hr ili se prijaviti na telefon 092 1710 140.
U sklopu projekta: Obitelj+posao=ravnoteža provodimo aktivnost Fit obitelj. U navedenoj aktivnosti roditelji s djecom sudjeluju u sportsko zabavnim vježbicama, učie razne tehnike i razgibavaju svoje tijelo nakon napornog dana na poslu i vrtiću. Treninzi su krenuli sredinom travnja dva puta tjedno u poslijepodnevnim satima u parkovima na Knežiji i Jarunu.Ovim programom želimo utjecati na zdraviju vezu između roditelja i djece, ali i obitelji i prirode koja nam u našem gradu Zagrebu postaje sve oskudnija i sve teže dostupna. Djeca koja više vremena borave u prirodi, slobodno se krećući bez ograničenja i razvijajući svoje motoričke sposobnosti u skladu s njihovom dobi i sposobnostima, dobivaju niz benefita koji se odražava na njihov zdrav rast i razvoj tijela, mozga  i živčanog sistema.Sve aktivnosti u sklopu projekta su besplatne jer ih financijski podupire Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.                     
Zaposlenici Tifona prikupili su igračke, nakit, kozmetiku, slikovnice, društvene igre, sportsku odjeću i opremu, romobil i bicikl te puno igračaka za najmanju djecu. Donirane stvari za udomljenu djecu prikupljene su u sklopu programa „Sigurnost obiteljskog doma za svako dijete - aktivnosti i servisi za promicanje udomiteljstva i pružanje podrške udomiteljskim obiteljima“ kojega financijski podupire Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.   Udomljena djeca su rekla: „Uzet ću ovaj  lančić i šminke za moju sestru koja danas nije mogla doći, ona jako voli takve stvari…“ „Ja bih uzela ovu lutku, i haljinice i peglu i češljić…“ „Uuu.. s ovim kopačkama ću zabiti puuno golova.. HVAAALAA.“ „Mogu uzeti romobil doma, to je sada moje? Uz grljenje i poljupce nas voditeljica.“ „Moj brat i ja jako volimo nogomet, stalno ga igramo i jako smo dobri, s loptom ćemo biti još bolji.. puuno hvala Tifonu.“ „Obožavam Legiće, sastavit ću ih s udomiteljicom.“