Vijesti
Krećemo s provedbom ciklusa radionica „Mali društveno odgovoran poduzetnik krije se u meni“ četiri županije ( Grad Zagreb, Sisačko-moslavačka, Šibensko-kninska i Vukovarsko -srijemska županija) u sklopu kojega će biti provedene slijedeće tematske cjeline: 1.          Moja odgovornost za moju bolju budućnost 2.          Inovativnost kroz očuvanje zajednice u kojoj živimo 3.          Donesimo odluke za bolju zajednicu 4.          Našom inicijativnom možemo pokrenuti promjene u zajednici Sudjelovanjem u aktivnostima projekta „Sinergija održivog razvoja i poduzetničke aktivnosti u školskim klupama“ učenici će usvajati znanja iz dva područja: održivog razvoja i poduzetništva. Na navedenim radionicama kod učenika ćemo otkrivati talente, graditi vrline te poticati kreativnost i stvaralaštvo, što je osnova za postizanje uspjeha kako u poduzetništvu tako i u drugim područjima života. S učenicima ćemo raditi na razvijanju poduzetničkog stava koji će se ogledati u davanju inicijative, proaktivnosti, samostalnosti i inovativnosti u osobnom i društvenom životu. Projekt „Sinergija održivog razvoja i poduzetničke aktivnosti u školskim klupama“ sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske kroz Švicarsko hrvatski program suradnje, a traje od ožujka 2019.  do ožujka 2020. godine. Glavni nositelj projekta je Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce, a partneri i suradnici u provedbi su Centar za socijalno podučavanje PRONI, Osijek; Osnovna škola Mitnica, Vukovar; Ekonomska škola, Vukovar; Srednja škola Viktorovac, Sisak; Gimnazija Antuna Vrančića, Šibenik; Osnovna škola Jurja Šižgorića, Šibenik; Osnovna škola Antuna Gustava Matoša, Zagreb; Prva gimnazija, Zagreb i Osnovna škola Galdovo, Sisak.     
Nakon što ste više od godine dana proveli u najljepšem društvu svog malog djeteta, došlo je vrijeme za povratak na posao s dvije uloge koje sada imate: ulogom mame/tate i ulogom zaposlenika  Pozivamo vas na predavanje na kojem ćete dobiti odgovore na pitanja poput:Kako ću ja bez djeteta i dijete bez mene?Hoću li znati držati u ravnoteži sve obaveze koje me u danu čekaju?Hoću li znati povući granicu između privatnog i poslovnog dijela života? Kada 30.4.2019. od 16:30 -17:30 sati Gdje Knjižnica grada Zagreba, Knjižnica Knežija, Albaharijeva ulica 7. Zagreb Voditeljica predavanja: Maria Tomić Preiner, dipl.psihologinja i dipl. socijalna radnica  Predavanje je namijenjeno roditeljima koji se nakon porodiljnog dopusta vraćaju na posao, a dijete ostavljaju drugoj osobi ili vrtiću na čuvanje. Predavanje je besplatno jer je financijski podržano od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Kako razviti imunitet na stres? Koji su mehanizmi suočavanja sa stresom? Kada stres postaje opasan? Odgovore na ta i slična pitanja dobit ćete na predavanju koje će se održati Datum i vrijeme: 30.4.2019. od 17:45 do 18:45 sati Mjesto održavanja: Knjižnica grada Zagreba, Knjižnica Knežija, Albaharijeva ulica 7., Zagreb Predavanje je namijenjeno svima zainteresiranima koji se teško nose sa stresom i koji bi željeli saznati dodatne mehanizme za suočavanje s poteškoćama koje svakodnevica nosi. Voditeljica predavanja: Maria Tomić Preiner, dipl.psihologinja i dipl. socijalna radnica Predavanje je besplatno jer je financijski podržano od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.