Vijesti
Biti udomitelj izazovan je, ali i plemenit zadatak, posebice ako ste postali udomitelj djeteta koje ima određene poteškoće u ponašanju. Vikanje, vrijeđanje, upadanje u loše društvo… može postati vaša svakodnevica i ponekad vam se čini kao da ste zapeli u začaranom krugu i trebate pomoć. http://f.tqn.com/y/discipline/1/S/w/0/-/-/aog74406.jpg   Ako je tako, dođite na radionicu:   "Kako na konstruktivan način pomoći djeci s poremećajima u ponašanju"   u organizaciji Centra za edukaciju i savjetovanje Sunce Na radionici ćete naučiti:Kako uspostaviti dobar odnos s djetetom?Kada zatražiti pomoć u odgoju djeteta?Koje su najčešće poteškoće djece s poremećajima u ponašanju i kako na njih reagirati?   Radionica će se održati u Centru za socijalnu skrb Zagreb, Eugena Kumičića 5, od 17:00 do 18:00 sati. Prijave molimo pošaljite na e-adresu: info@ti-si-sunce.hr ili javite na broj telefona  01 3837 873. Radionica je besplatna. Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. 
http://unisci24.com/359756.html Željeli biste promijeniti posao? Na kraju ste srednje škole ili fakulteta i ne znate što dalje? Željeli biste saznati u kojem smjeru razvijati svoje potencijale? Imate ideju, ali ne znate kako ju realizirati? Dogovorite savjetovanje za profesionalni razvoj i saznajte kako otkriti resurse koje imate te kako aktivno koristiti vlastite potencijale. Termini se dogovaraju putem maila: info@ti-si-sunce.hr ili putem mob: 091 516 0489.
U četvrtak 31.08.2017. godine u Srednjoj školi u Glini održano je predavanje na temu „Kako potaknuti poduzetnost kod učenika“, u sklopu projekta „Poduzetnost za poduzetništvo“ kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Predavanje je imalo za cilj podići svjesnost nastavnika o važnosti ulaganja u razvoj poduzetnosti i poduzetništva kod učenika srednje škole. Na navedenom predavanju nastavnici su imali priliku čuti na koji način se mogu razvijati poduzetničke vještine kod učenika te koje su kompetencije važne za uspješno poduzetništvo, čemu treba dati podršku već u srednjoškolskoj dobi. Poseban naglasak bio je usmjeren na davanje ideja za  organizaciju različitih aktivnosti na razini škole, koje će zaintrigirati učenike da i sami počnu razmišljati na poduzetnički i proaktivan način.  Uz navedeno, nastavnici su mogli saznati koja su glavna obilježja X, Y i Z generacije te na koji način svoja predavanja/aktivnosti vezane uz ovu temu mogu prilagoditi načinu razmišljanja Y i Z generacije.  Predavačica je bila Tanja Prekodravac, prof. psihologije i geštalt psihoterapeutkinja