Vijesti
Košarkaši Cibone u suradnji s paraolimpijkama iz stolnog tenisa Anđelom Mužinić i Helenom Dretar Karić te Centrom Sunce snimili su kalendar za 2018. godinu u sklopu projekta „Naše pravo na sport“.  Već petu godinu za redom Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce organizira sportsko natjecanje za djecu s teškoćama u razvoju pod nazivom „Naše pravo na sport“ u partnerstvu sa Zagrebačkim sportskim savezom osoba s invaliditetom. Projekt su podržali Vukovi i KK Cibona zajedno sa srebrnim paraolimpijkama, Anđelom Mužinić i Helenom Dretar Karić i ostalim poznatim osobama hrvatskog sporta kroz snimanje Humanitarnog kalendara za 2018. godinu s djecom koja su polaznici programa Moje pravo na igru i sport. Cijela priča je humanitarnog karaktera. Kalendar je bio prezentiran 18. studenog 2017. na ovogodišnjem natjecanju „Naše pravo na sport. Oni koji doniraju za nastavak programa Moje pravo na igru i sport na Centar Sunce, dobit će Humanitarni kalendar za 2018. na poklon.Podaci za uplatu donacija:  Centra za edukaciju i savjetovanje SunceAlbahaharijeva 2, 10000 Zagreb  IBAN: HR4623600001101803239Kalendar se može podići na adresi Albaharijeva 2, Knežija, uz prethodnu najavu na 091/1689-807.Ukoliko želite dobiti kalendar putem pošte ili dostave tj. živite izvan Zagreba, možete nakon uplaćene donacije poslati podatke na koju adresu da Vam pošaljemo kalendar putem e-maila: info@ti-si-sunce.hr, ukoliko ste spremni snositi poštanske troškove prilikom preuzimanja paketa.
 U sklopu projekta: „MI (seniori) za VAS (juniori) + MI (juniori) za VAS (seniore) - podizanje kvalitete života starih i nemoćnih osoba“ održali smo međugeneracijsku radionicu izrade božićnih kuglica. Kako nam je jedan od ciljeva poticanje međugeneracijske solidarnosti tj. razmjena iskustava i druženje mlađih generacija sa starijima, tako smo u suradnji sa studenticama Centra za socijalni rad u sklopu kolegija Socijalni rad u organiziranju zajednice izrađivali božićne kuglice. Osobe starije životne dobi pokazale su veliko zadovoljstvo oslikavanjem kuglica i druženjem sa studenticama, a kao poklon za sudjelovanje svaka seniorka je dobila kuglicu za svoj bor. Oslikane i ukrašene kuglice izložili smo u dvorani Mjesnog odbora Knežija u sklopu kojega i djeluje Centar Sunce. Projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Započeo je tečaj štrikanja i heklanja u sklopu projekta: „MI (seniori) za VAS (juniore) + MI (juniori) za VAS (seniore) - podizanje kvalitete života starih i nemoćnih osoba. Posebnost tečaja je što ga vode osobe starije životne dobi i podučavaju štrikanju i heklanju mlađe generacije, a sve kako bismo pružili mogućnost da se i osobe starije životne dobi, osobe u mirovini, osjećaju korisno i vrijedno te da prenesu svoja znanja i vještine na mlađe generacije. Navedenim programom potičemo međugeneracijsku solidarnost i druženje, a i zadovoljstvo generacija. Ako ste osoba starije životne dobi, u mirovini ste, znate štrikati i heklati i imate volje svoje znanje prenijeti mlađim generacijama javite nam se. Također pozivamo i mlađe generacije koje bi željele naučiti kako napraviti šal i rukavice ili vunenu haljinu da nam se jave i priključe tečaju. Tečaj je besplatan jer ga financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.