Vijesti
„Priprema za povratak na posao“ Neka od pitanja na koja ćete moći dobiti odgovore su: Kako ću ja bez djeteta i dijete bez mene? Hoću li znati držati u ravnoteži sve obaveze koje me u danu čekaju, tj. hoću li znati povući granicu između privatnog i poslovnog dijela života? Radionica će se održati 29.01.2019. godine od 17:00 do 18:00 sati u Gradskoj knjižnici K. Š. Gjalski Zabok. „Kako prevenirati roditeljski stres?“ Kako razviti imunitet na stres, koji su mehanizmi suočavanja sa stresom i kada stres postaje opasan? Odgovore na ova i slična pitanja dobit ćete na radionici koja će se održati 29.01.2019. godine od 18:00 do 19:00 sati u Gradskoj knjižnici K. Š. Gjalski, Stjepana Radića 1, Zabok.   Radionice će voditi Maria Tomić Preiner dipl. psihologinja i dipl. socijalna radnica i Barbara Sajko dipl. socijalna radnica. Prijave za sudjelovanje možete poslati na e-mail barbara.sajko@ti-si-sunce.hr ili se prijaviti na telefon 092 1710 140. Sudjelovanje je besplatno jer je projekt financijski podržan od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Radionice se provode u suradnji s Društvom „Naša djeca“ Zabok.
Želite li znati što je to udomiteljstvo ili pak dobiti odgovore na pitanje je li to za Vas, dođite na motivacijsku radionicu:   "UDOMITELJSTVO JE LI TO ZA MENE"    u organizaciji Centra za edukaciju i savjetovanje Sunce   Radionica će se održati 28.01.2019. od 15:00 - 16:00 sati u dvorani Algebra LAB, Ilica 242 Na radionici ćete saznati: • Što je to udomiteljstvo i kako postati udomitelj? • Osvijestiti svoje osjećaje vezene uz poziv prema udomiteljstvu. • Kako napraviti mali korak k pozitivnoj promjeni u vašem životu.   ULAZ JE SLOBODAN Prijave na mob: 092-1710-140 ili info@ti-si-sunce.hr Trogodišnji program: "Sigurnost obiteljskog doma za svako dijete – Aktivnosti i servisi za promicanje udomiteljstva i pružanje podrške udomiteljskim obiteljima“ financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.  
OPIS AKTIVNOSTI   GRUPNE AKTIVNOSTI:1.) PRILAGOĐENA SPORTSKA ŠKOLA ZA DJECU S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU, U DVORANI (Albaharijeva 2) od 4-11 godina – mlađa grupa (ponedjeljkom od 18:00 i četvrtkom od 17:00 sati) od 12-19 godina – starija grupa (ponedjeljkom od 19:00 i četvrtkom od 18:00 sati) 2.) SPORTSKA ŠKOLA U BAZENU neplivači – subotom od 15:00 sati, na bazenu Mladost plivači – srijedom od 17:00 sati na bazenu Svetice 3.) MINI NOGOMET - treninzi s naglaskom na elementima nogometne igre, prilagođeno djeci s teškoćama u razvoju, od 12 godina (kad skupimo grupu od 10 djece krećemo s treninzima, mjesto i vrijeme ćemo definirati naknadno) 4.) MINI RUKOMET – treninzi s naglaskom na elementima rukometne igre, prilagođeno djeci s teškoćama u razvoju, od 12 godina (kad skupimo grupu od 10 djece krećemo s treninzima, mjesto i vrijeme ćemo definirati naknadno)   INDIVIDUALNE AKTIVNOSTI: 1.) LOGOPEDSKO-SPORTSKE RADIONICE - Razvoj komunikacijskih i govorno-jezičnih vještina kroz igru i vježbanje  (individualni rad ili rad u manjim grupama ovisno o teškoćama). Moguća je i klasična logoterapija ovisno o potrebama djeteta i dijagnozi te rad s djecom urednog razvoja.2.) POMOĆ U UČENJU - usluga individualnog učenja i pomaganja oko svladavanja školskog gradiva. Moguć svakodnevni rad kod kuće s djetetom na nekoliko sati dnevno.3.) KINEZITERAPIJA - predstavlja jednu od metoda koje koriste pokret (kretanje i tjelesno vježbanje) u svrhu prevencije tj. očuvanja i unaprjeđenja zdravlja i razvoja, održavanja i unaprjeđenja motoričkih i funkcionalnih sposobnosti organizma te korekcije posture tijela/držanja, povreda i određenih deformiteta lokomotornog aparata.4.) INDIVIDUALNI TRENINZI U DVORANI I PRIRODI I U PARKOVIMA – sportsko-rekreacijski treninzi s djetetom (prema dogovoru i interesu djeteta naglasak na treninzima može biti na pojedinom sportu, kondiciji, igri ili druženju, može se uključiti i čitava obitelj).5.)TRENINZI U BAZENU – učenje plivanja, a od ožujka/travnja moguć rad i prema Halliwick terapiji     Prijave preko E-maila: info@ti-si-sunce.hr