Vijesti
  MOJE PRAVO NA IGRU I SPORT - AKTIVNOSTI ZA DJECU S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU     SPEKTRAONICA   Program aktivnosti za djecu i mladi s poremećajem iz spektra autizma.   Spektraonica je dio dugogodišnjeg programa „Moje pravo na igru i sport” koja nudi niz aktivnosti s  različitim spektrom djelovanja poput poticanja komunikacije, govorno-jezičnog i kognitivnog razvoja te razvoj motorike i socijalnih vještina kod djece i mladih s poremećajem iz spektra autizma.   Aktivnosti se provode kroz individualni rad ili rad u manjim grupama (2 do 3 osobe) ovisno o situaciji i mogućnostima djeteta/osobe.   Spektar aktivnosti   1. Motoričko-govorna spektraonica – program usmjeren na poticanje komunikacije i govorno – jezičnih vještine kroz igru i vježbanje   2. Sportska spektraonica – program usmjeren na razvoj motorike, socijalnih vještina i kognicije te poticanje tjelesne aktivnosti kroz igru i vježbanje kojeg provodi trener i kineziolog.   3. Autism Fitness®  – učinkoviti, zabavan i smisleni fitness program prilagođen osobama s poremećajem iz spektra autizma. Program provodi licencirani instruktor. Rad je individualan ili u grupama po dvoje. Prilagođen za starije od 14 godina. Više o programu koji dolazio iz Amerike ---> https://autismfitness.com/about   4. Fit&Fun Minitrampolin – zaštićeni hrvatski program koji na zdrav način uključuje rad svih mišića tijela kao i samu jezgru tijela koja se kroz ovakav trening jača i stabilizira. Program provodi licencirani instruktor. Rad je u skupinama. Maksimalan broj po grupi je 10 osoba. Program je prilagođen za starije od 18 godina.   5. Učionica ( Pomoć u učenju) – pomoć svladavanja školskog gradiva i učenja kroz individualni rad. Program provodi pomoćnik u nastavi za rad s učenicima s teškoćama u razvoju.   6. Rukometaonica (Škola rukometa) - treninzi s naglaskom na elementima rukometne igre, prilagođeni djeci starijoj od 11 godina. Treninzi se održavaju u dva termina, ponedjeljkom od 17-18 sati u OŠ Ljubljanica za mlađe do 11 godina uz asistente/volontere  i subotom od 10-11 u Domu sportova (Dvorana 3)  za starije od 12 do 25 godine.  Iako je program Spektraonica usmjeren na djecu i mlade s poremećajem iz spektra autizma, sve aktivnosti se mogu provoditi i s ostalom djecom i mladima koji imaju teškoće u razvoju i kojima bi ovakav tip aktivnosti odgovarao.    Za više informacija možete nam pisati na mail: info@ti-si-sunce.hr ili zvati na: 091/5655-298   O ostalim aktivnostima koje nudimo kroz program  „Moje pravo na igru i sport” možete pročitati na---> http://www.ti-si-sunce.hr/vijesti/nove-aktivnosti-za-djecu-s-teskocama Prijave preko E-maila: info@ti-si-sunce.hr  
I ove smo godine uljepšali proljetne praznike udomljenoj djeci besplatnim ulaznicama i tečajevima zahvaljujući velikom srcu donatora koji su se rado uključili u našu aktivnost „Zlatna kartica“. Cilj navedene aktivnosti je olakšati udomiteljskim obiteljima socioekonomski status te razveseliti djecu aktivnostima koje vole i žele, a udomitelji im ne mogu priuštiti. Udomljena djeca su za vrijeme proljetnih školskih praznike sudjelovala u/na : Tečaju kulinarstva u organizaciji Centra za kulturu prehrane Tečaju šminkanja u organizaciji salona Kameja Posjetu Uskrsnoj priči u organizaciji obitelji Salaj Vožnji Go kard auta u organizaciji Karting Arene Zagreb Još jednom veliko hvala donatorima.    
Krećemo s provedbom ciklusa radionica „Mali društveno odgovoran poduzetnik krije se u meni“ četiri županije ( Grad Zagreb, Sisačko-moslavačka, Šibensko-kninska i Vukovarsko -srijemska županija) u sklopu kojega će biti provedene slijedeće tematske cjeline: 1.          Moja odgovornost za moju bolju budućnost 2.          Inovativnost kroz očuvanje zajednice u kojoj živimo 3.          Donesimo odluke za bolju zajednicu 4.          Našom inicijativnom možemo pokrenuti promjene u zajednici Sudjelovanjem u aktivnostima projekta „Sinergija održivog razvoja i poduzetničke aktivnosti u školskim klupama“ učenici će usvajati znanja iz dva područja: održivog razvoja i poduzetništva. Na navedenim radionicama kod učenika ćemo otkrivati talente, graditi vrline te poticati kreativnost i stvaralaštvo, što je osnova za postizanje uspjeha kako u poduzetništvu tako i u drugim područjima života. S učenicima ćemo raditi na razvijanju poduzetničkog stava koji će se ogledati u davanju inicijative, proaktivnosti, samostalnosti i inovativnosti u osobnom i društvenom životu. Projekt „Sinergija održivog razvoja i poduzetničke aktivnosti u školskim klupama“ sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske kroz Švicarsko hrvatski program suradnje, a traje od ožujka 2019.  do ožujka 2020. godine. Glavni nositelj projekta je Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce, a partneri i suradnici u provedbi su Centar za socijalno podučavanje PRONI, Osijek; Osnovna škola Mitnica, Vukovar; Ekonomska škola, Vukovar; Srednja škola Viktorovac, Sisak; Gimnazija Antuna Vrančića, Šibenik; Osnovna škola Jurja Šižgorića, Šibenik; Osnovna škola Antuna Gustava Matoša, Zagreb; Prva gimnazija, Zagreb i Osnovna škola Galdovo, Sisak.