O nama su rekli

Pritisnite ime osobe da vidite njen komentar

 Opterećeni svakodnevnim obavezama i problemima, zaboravljamo da ima i onih čiji su problemi puno veći, onih kojima bismo mogli pomoći volontirajući. Ljubav, povjerenje i beskrajno strpljenje ono je što pokreće ljude iz ove priče koji se pokušavaju izboriti za pravo na igru i sport.

“Moje pravo na igru i sport” sportsko je edukacijski projekt, namijenjen djeci s poteškoćama u razvoju. Ideja Božice Križanić i Lucije Veličan pretvorena je u projekt  Centra za edukaciju i savjetovanje “Sunce” uz partnerstvo kluba za skokove u vodu “Dive”. Trenutačno na projektu aktivno radi 30-ak volontera koji su prošli potrebnu obuku. Projekt se provodi u tri dijela: u dvorani, na bazenu, te kroz edukaciju i seminare za roditelje.

Volonteri

Volonteri s djecom

U projektu sudjeluje 20-tak djece s poremećajima iz autističnog spektra i ADHD-om, u dobi od pet i pol do deset godina.

-Primarni cilj projekta je omogućiti djeci s teškoćama u razvoju da ojačaju svoje psihofizičke i kognitivne sposobnosti koje će im pomoći u nošenju sa svakodnevnim problemima, ali i u jačanju duha samoaktualizacije za onu djecu koja će u sportu pronaći svoje ispunjenje, bilo u vrhunskom ili rekreativnom obliku- rekla je Lucija Veličan.

Volonterka Lucija pokazuje vježbe ostalim volonterima

Volonterka Lucija pokazuje vježbe ostalim volonterima

- Mislim da ovaj projekt pokazuje da se i s djecom s teškoćama u razvoju može raditi, te da ih se uz stručno vodstvo može usmjeriti u bavljenje sportskim aktivnostima. Stoga bi bila prava šteta da se ovakav projekt ne nastavi jer i našoj djeci, djeci s teškoćama u razvoju, također treba dati šansu za napredak- dodala je Vjekoslava Špoljar Kurek, Frankova mama.

Najvažnije je povjerenje i ljubav u timskom radu

Najvažnije je povjerenje i ljubav u timskom radu

Projekt se financira sredstvima prikupljenima na natječajima gradskih i državnih institucija te im je svaka donacija dobrodošla. U svibnju ove godine organiziraju i prvo samostalno natjecanje za djecu s poteškoćama u razvoju.

-Tijekom vremena projekt nastojimo verificirati kao „Univerzalnu sportsku školu za djecu s teškoćama u razvoju“ te im time omogućiti da aktivno i ravnopravno sudjeluju u svim sportskim aktivnostima- zaključila je Lucija.

Vježbe s volonterima u bazenu kreativne su i zanimljive: