Poduzetnost za poduzetništvo - vježbanje poduzetništva u školskim klupama

Poduzetnost za poduzetništvo - vježbanje poduzetništva u školskim klupama

Poduzetnost za poduzetništvo - vježbanje poduzetništva u školskim klupama

Projekt ima za cilj pomoći mladima da razviju poduzetnička znanja i vještine te spriječe svoju nezaposlenost. S obzirom na današnje brze društveno-ekonomske promjene, postoji potreba za pravovremenom i što boljom pripremom mladih ljudi za život i svijet rada. Tako je, osim na odgojne, potrebno staviti naglasak i na ekonomske razloge koji nameću uvođenje poduzetništva u odgojno - obrazovni sustav od najranije dobi, a što ovim projektom i postižemo.

Zbog toga se ovim projektom usmjeravamo na usvajanje znanja i razvijanje sposobnosti prepoznavanja i procjene vlastitih slabosti i snaga, kao i procjenu opravdanosti preuzimanja rizika. Korisnike ćemo potaknuti na razvoj poduzetničkog stava koji će se ogledati u davanju inicijative, proaktivnost, samostalnosti i inovativnosti u osobnom i društvenom životu.

 

Glavni cilj projekta je razvoj i provedba odgojno obrazovnog programa kroz koji će se potaknuti učenike završnih razreda srednjih strukovnih škola i njihove nastavnike na aktivan pristup razvoju poduzetničkog duha i stjecanju poduzetničkih kompetencija.

 

Projekt provodimo u partnerstvu s Gospodarskom školom Čakovec, Grafičkom školom Zagreb i Strukovnom školom Glina.

 

Projekt „Poduzetnost za poduzetništvo - vježbanje poduzetništva u školskim klupama“ financirali su:

  • Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta – za razdoblje od 1.rujna 2015. do 31.kolovoza 2016.
  • Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku - za razdoblje od 1. studenog 2016. do 31. listopada 2017.


             

SLIKE SA RADIONICA U SREDNJIM ŠKOLAMA
     

PREDAVANJE ZA NASTAVNIKE

 


POSJET PODUZETNIKA SREDNJOJ ŠKOLU U SKLOPU AKTIVNOSTI: ISPRIČAT ĆU TI MOJU PRIĆUPročitajte o programskim aktivnositma