Ljubav u pokretu

"LJUBAV U POKRETU"

Centar za edukaciju i savjetovanje "Sunce" provodi u partnerstvu sa Centrom za osobni i profesionalni razvoj „Sreća“ program LJUBAV U POKRETU – nacionalni program: edukacija edukatora za provedbu LJuP s djecom i mladima.
 

Metode rada LJUBAV U POKRETU obuhvaćaju pokret, ples, likovno i glumačko izražavanje te druge oblike izražavanja.

EDUKATIVNI FILM "LJUBAV U POKRETU"

SPOT "LJUBAV U POKRETU"Veseli nas da se već 50-tak stručnjaka iz škola  i drugih ustanova prijavilo  za sudjelovanje u programu.

 

Program se većim dijelom sastoji od:

 • stručni skup: edukacije stručnjaka za provedbu preventivnog programa LJUBAV U POKRETU (socijalni pedagozi, edukacijski-rehabilitatori, psiholozi, pedagozi)
 • provedba preventivnog programa LJUBAV U POKRETU u svojoj ustanovi (educirani stručnjak provodi 10-12 radionica s djecom ili mladima)
 • supervizija – stručna podrška za educirane stručnjake
 • stručni skup: evaluacija provedbe programa i izrada prijedloga nacionalnog modela rada.

 

Edukacija odnosno stručni skupovi se planiraju u trajanju od oko 3 dana: Prvi stručni skup održao se od 17.-19. studenog. 2014.u Opatiji, u hotelu Adriatic. 

Kvaliteta, kreativnost i učinkovitost su temeljni prinicpi programa.

Djelatnik Vaše ustanove koji će proći izobrazbu (koja je za djelatnika besplatna) je koordinator i provoditelj programa u svojoj ustanovi.

S programom je naravno potrebno upoznati Učiteljsko/odgajateljsko vijeće i roditelje djece koju ćete  uključiti. Preporuča se održati roditeljski sastanak za roditelje djece koja će polaziti program, a na kojem ćete  obavijestiti roditelje o programu i dobiti suglasnost za uključivanje djece te na ciljanim jednokratnim edukativnim sadržajima potaknuti osnaživanje roditelja/skrbnika djece u riziku (te ih po potrebi potaknuti na uključivanje u druge vrste programa npr. u Školu za roditelje Obiteljskog centra).

Ovisno o projektnim financijskim sredstvima i dogovorima s uključenim koordinatorima, postoji mogućnost da se na kraju programa organizira susret i druženje djece – sudionika programa iz cijele Hrvatske.
 

Autorica programa: 
Gordana Galetić, socijalna pedagoginja i psihoterapeutkinja, autorica Integrativne i ekspresivne terapije LJUBAV U POKRETU.

Voditeljice programa:
Božica Križanić, prof. kineziologije, voditeljica ureda i voditeljica projekta
Tanja Prekodravac, prof. psihologije, organizacijska voditeljica

Viši stručni asistent/koordinatorica za ustanove i edukatorica:

mr.sc. Lavinia Belušić, prof. likovnih umjetnosti 

Vanjski suradnici/edukatori:
Ana Božac, prof. psihologije, art terapeutkinja
Vedrana Kurjan Manestar, prof. pedagogije, psihoterapeutkinja
dr.sc. Damir Miholić, edukacijski-rehabilitator, psihoterapeut

 

Program se provodio od 1. rujna 2014. do 11.studenog 2016. godine, financirali su ga:

Ministarstvo socijalne politike i mladih

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta

Vlada Republike Hrvatske

Ured za suzbijanje zlouporabe droga

Ministarstvo zdravlja

Ministarstvo socijalne politike i mladih

Primorsko-goranska županija 


 

NAČIN PRIJAVE za sudjelovanje ustanove
 

Stručnjak ustanove koji se želi prijaviti za besplatnu edukaciju i provedbu programa potrebno je da pošalje svoj detaljan CV i pismo motivacije za sudjelovanje u programu na e-mail:sreca@centarsreca.hr ili info@ti-si-sunce.hr
Stručnjak koji dobiva edukaciju obvezan je program provesti u svojoj ustanovi i sudjelovati u svim predviđenim sadržajima.

Molimo obvezno upisati predmet e-maila: nacion.program LJuP – prijava za sudjelovanje. Potrebno je navesti direktan e-mail, telefon i adresu polaznika. Prijavu je potrebno poslati s Vašeg direktnog e-maila za buduću korespondenciju.

Ustanova ispred koje se uključuje stručnjak, šalje službeni dopis u kojem prijavljuje svoju ustanovu s podacima o ustanovi i imenuje gornjeg  stručnjaka za koordinatora i sudionika (navodi se ime, zvanje i radno mjesto stručnjaka). Prijavljivanjem ustanove za sudjelovanje, ustanova prihvaća provedbu programskih obveza i ovdje navedenih sadržaja.

Ustanova u dopisu navodi da preuzima plaćanje troškova putovanja svog stručnjaka na besplatnu edukaciju odnosno prijevoza (i dnevnica ukoliko se dogovorite o dnevnicama) na stručne skupove (unutar Hrvatske).
Ustanova može ponuditi i plaćanje drugih troškova (npr. smještaja, kotizacije).
Plaćanje troškova prijevoza ili drugih troškova je Vaš suradnički doprinos provedbi programa, a koji omogućava da dobijete na provedbu inovativni preventivni rad s djecom u riziku u Vašoj ustanovi i realizaciju određenih državnih mjera i Pravilnika.  Isto je i u skladu sa suvremenim zahtjevima sufinancijera o doprinosu i participaciji ustanova kao obliku suradničkog i partnerskog odnosa, kojim ustanova donatorima pokazuje profesionalnost i partnerski pristup u provedbi programa.

Trenutno zaprimamo prijave svih zainteresiranih škola u Republici Hrvatskoj za provedbo projekta u 2016/17. godini. U prijavi je potrebno navesti puni naziv, kontakt e-mail, telefon, telefaks, OIB i adresu ustanove te županiju u kojoj djelujete.
 

Fotografije i iskustva sa redovnih radionica za odrasle polaznike možete vidjeti na:  www.facebook.com/CentarSreca   (hvala na lajkanju FB stranice ) ili na: https://www.facebook.com/CentarSunce


Više informacija možete dobiti na web stranici partnera: www.centarsreca.hr     
PRVI STRUČNI SKUP "LJUBAV U POKRETU" održan je 17., 18. i 19. studenog 2014. godine - program možete skinuti ovdje.IZVJEŠĆE SA PRVOG STRUČNOG SKUPA:

Dana 17., 18. i 19. studenog 2014. godine održan je Prvi stručni skup „Ljubav u pokretu“ – nacionalni program: edukacija edukatora za provedbu s djecom i mladima u osnovnim školama u Hrvatskoj. Metode rada koje su obrađene u sklopu stručnog skupa „Ljubav u pokretu“ obuhvaćaju pokret, ples, likovno i glumačko izražavanje te druge oblike kreativnog izražavanja. Program polazi od pretpostavke da je za nošenje s problemima odrastanja potrebno ponajprije razviti životne vještine kod djece za lakše nošenje s pritiskom društva, stvaranjem pozitivnog mišljenja o sebi i jačanjem vlastitog integriteta u djece. Neke od socijalnih vještina koje će se poticati kod djece ovim programom jesu: samopoštovanje i samopouzdanje, komunikacijske vještine, razumijevanje i nošenje s vlastitim i tuđim osjećajima, razvijanje povjerenja i grupne povezanosti, rješavanje problema, utjecaj grupe i integritet – nošenje s negativnim pritiskom, nenasilno rješavanja sukoba i dr.

 

Cilj programa je edukacija i osnaživanje stručnjaka kako bi ovim tehnikama rada provodili preventivni i razvojni program za djecu.

 

Organizatori Stručnog skupa su Centar za edukaciju i savjetovanje „Sunce“ iz Zagreba, Centar za osobni i profesionalni razvoj „Sreća“ iz Rijeke i Agencija za odgoj i obrazovanje. Na stručnom skupu su sudjelovale i četiri partnerske organizacije: Agencija za odgoj i obrazovanje, Primorsko goranska županija,  Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko goranske županije i Osnovna škola Nuštar.

 

Edukaciju u sklopu stručnog skupa je prošlo 15 stručnih suradnika iz 14 različitih osnovnih škola iz različitih županija: Grad Zagreb, Koprivničko-križevačka županija, Splitsko-dalmatinska, Istarska, Primorsko-goranska, Bjelovarsko-bilogorska, Varaždinska, Sisačko-moslavačka i Vukovarsko-srijemska županija. U projekt u 2014./15. godini bit će uključeno 140 djece i njihovi roditelji, 15 stručnih suradnika iz 14 različitih osnovnih škola, učitelji i ravnatelji škola koji će također biti informirani o projektu i izvješteni o kvaliteti njegove provedbe na kraju projekta, kao i  partneri.
 

Program „Ljubav u pokretu" osmislila je socijalna pedagoginja Gordana Asja Galetić, a kreirala ga je temeljem dugogodišnjeg iskustva direktnog rada s djecom i mladima te osmišljavanja i provedbe više preventivnih programa i suradnje s brojnim školama, udrugama, državnim tijelima i drugim organizacijama. Kako u radu s djecom tako i s odraslima, uz upotrebu niza stručnih saznanja iz bihevioralnih, komunikacijskih i kognitivnih područja te različitih terapijskih pristupa, pokazalo se važnim koristiti kreativnost,  ekspresivne  pristupe i tehnike te integrirati viševrsna postojeće znanja, metode i tehnike rada u odgovarajuću cjelinu za rad s djecom. Programom „Ljubav u pokretu" želimo poticati zdrav razvoj i razvoj potencijala sve djece.

U planu je održati još dva stručna skupa u 2015. godini koji će biti ujedno supervizijski i evaluacijski i na kojima ćemo iznijeti rezultate čitavog projekta „Ljubav u pokretu“ koji traje od rujna 2014. do rujna 2015. godine.
 

Program financiraju: Ministarstvo socijalne politike i mladih, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Vlada Republike Hrvatske, Ured za suzbijanje zlouporabe droga,  Ministarstvo zdravlja i Primorsko goranska županija.Članci u medijima:

 1. http://www.in-portal.hr/in-portal-news/in-mreza/8560/centar-sunce-poziva-vas-na-edukaciju
 2. http://odrazi.info/ljubav-u-pokretu/
 3. http://centarsreca.hr/wp-content/uploads/2015/03/Program-2.-strucnog-skupa_LJUP-ozujak-2015.pdf
 4. http://varazdinske-vijesti.hr/skolstvo/foto-odrzan-prvi-ljubav-u-pokretu.html
 5. http://centarsreca.hr/preventivni-program-ljubav-u-pokretu-nacionalni-program/
 6. http://mojzagreb.info/zagreb/hrvatska/prvi-strucni-skup-ljubav-u-pokretu
 7. http://os-irabljanina-rab.skole.hr/?news_id=258
 8. https://www.pinterest.com/jasminavuko1292/ljubav-u-pokretu/

 

 


 

Pročitajte o programskim aktivnositma