O nama

MISIJA

Organiziranje i provođenje obrazovnog, odgojnog, psihosocijalnog i savjetodavnog te humanitarnog rada sa svrhom poticanja ljudskih vrijednosti i razvoja pojedinaca, obitelji, grupa i zajednica.

NAŠE VRIJEDNOSTI

ljubav, učenje i razvoj (profesionalni i osobni), etičnost: profesionalna, opća i etika poslovanja, autentičnost.

NAŠI PRINCIPI

odgovornost, uzajamno poštovanje, toplina u odnosima, dobronamjernost, brižnost i zahtjevnost/jasne granice, povjerljivost, predanost/posvećenost, partnerstvo.

Vjerujemo da svaki čovjek ima mnoštvo potencijala, znanja i moćne energije. Poput Sunca stvaraš i zračiš energiju. Posjeduješ veselje, toplinu, tugu, strah, ljutnju, ljubav,… šarenilo sebe i svijeta. Sve je u tebi. Možeš postići sve što želiš. Ti si sunce.

Ako poželiš i korak dalje, dobro je znati:

«Samo je jedan kutak svemira koji možete sigurno promijeniti, to ste Vi sami» - A.Huxly

I jedna osoba koja te može učiniti još zadovoljnijom: ti.

Udruga je osnovana kako bi se omogućilo provođenje nezavisnih obrazovnih, psihosocijalnih, zdravstvenih i humanitarnih programa za dobrobit i razvoj djece, mladih, obitelji i zajednica. Registrirana je 2004. godine od stručnjaka koji su do tada provodili psihosocijalne, edukativne i druge programe radom u više drugih udruga, međunarodnih organizacija i državnih ustanova. Prethodnim bogatim iskustvima članovima te profesionalnim pristupom Centra Sunce i istaknutim rezultatima prepoznatim od nadležnih državnih tijela i šire javnosti, “Sunce” je brzo zauzelo visoku tržišnu i javnu poziciju.

Čime se bavimo?

Naš trenutno najveći humanitarni program je “Savjetovalište u zajednici - Savjetovalište Trešnjevka”, koji je nastao u partnerstvu s Vijećima gradske četvrti Trešnjevka Sjever i Jug te se provodi u suradnji sa školama s područja Trešnjevke, CZSS Trešnjevka i Školskom medicinom Trešnjevka. Savjetovalište nudi brojne projekte i aktivnosti za djecu i mlade, roditelje i odrasle osobe, poput: savjetovanja i psihoterapije, pomoći u učenju, savjetovanja u odgajanju djece, edukativno kreativnih socijalizacijskih grupa, tečaja za buduće mame i tate…

Unutar programa “Ja mogu,ja hoću! Za bolju budućnost” mladim studentima i nezaposlenim stručnjacima društveno humanističkog profila pružamo priliku za volontiranjem i stručnim usavršavanjem.

Krajem ove godine pokrećemo program “Kvart klub Sunce” sa željom poticanja lokalnog stanovništva na izgradnju i održavanje kvartovskog identiteta.

Provodimo i brojne programe samofinancirajućeg karaktera poput: savjetovanja i psihoterapije, coachinga, edukacija i seminara kao što su seminar za svladavanje treme, radionice opuštanja i otpuštanja stresa i dr.

Korisnici programa “Sunca” su:

djeca

mladi

roditelji i cijele obitelji

odrasli pojedinci koji se uključuju u seminare, stručna usavršavanja i drugo

osobe usmjerene na osobni i profesionalni razvoj

zajednice

Ukoliko želite saznati više o programu, uključiti se u njegovu provedbu, podržati ga financijski, predložiti partnerstvo, dogovoriti sponzorstvo, doprinijeti svojim znanjima i volonterskim radom ili predložiti drugi oblik suradnje bit će nam drago da nas kontaktirate!

Kontakt :
Centar za edukaciju i savjetovanje “Sunce”
Albaharijeva 2, Zagreb

Tel: 01 383 78 73

Fax: 01 383 78 73

info@ti-si-sunce.hr

IBAN:HR4623600001101803239, MB: 01849336, OIB 85566146264

Kontakt za tvrtke:
Božica Križanić

bozica.krizanic@ti-si-sunce.hr
092 1710 140

Šaljemo vam pozdrave iz Sunca.